CURRICULUM VITAE

In dienstverband

Sinds 1987 werk ik voor en met mensen die gevolgen van oorlog en geweld ondervinden, vaak op het gebied van beleid en onderzoek, daarnaast ook in de vorm van begeleiding, individueel en met groepen. Ik heb gewerkt bij het Veteraneninstituut, bij de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en dienstslachtoffers (BNMO) en bij het Informatie en Coördinatie Orgaan voor de Dienstverlening aan Oorlogsgetroffen (ICODO, nu Cogis/Impact).

Meer lezen

Consultancies

Sinds 2003 voer ik regelmatig opdrachten uit voor internationale organisaties in crisis- of conflictgebieden. Soms gaat het om ondersteuning ter plaatse voor de staf en management, soms om een interventie na een incidenten, maar ook om verbetering van het functioneren van een team of van de leiding, of om een evaluatie of assessment. Recente opdrachten vonden plaats in Nepal, Mali, Afghanistan, DR Congo, Senegal, Zuid-Afrika en Irak. Ook verzorg ik veel consulten op afstand, via Skype

Meer lezen

Overige

Naast mij werk heb ik steeds vrijwilligerswerk gedaan, in verschillende sectoren en in diverse functies. Op dit moment werk ik als vrijwilliger in de vorm van:

- Vereniging Vrienden Etnografica, voorzitter

- C/M, Stichting Onderzoek Krijgsmacht en Samenleving, voorzitter

- World Veterans Federation, Division Health and Welfare, president

- Adviescommissie Vereniging van Eigenaars La Forme Maastricht, lid

- Stichting Wounded Warriors Nederland, voorzitter

Meer lezen